sista dagarna i umeå

Hej!
 
Idag är det onsdag, det är våffeldagen, det är csn-pengar, det är jättefint väder utomhus. Senare ska jag möta upp Jenny och Elin för en promenad. Det känns som en evighet sedan vi tre umgicks, så det ska bli trevligt att träffa dem. 
 
Jag är förresten hemma i Kalmar nu. Jag kom hem i söndags och är redan smått uttråkad. Men låt oss titta tillbaka på förra veckan när jag var hos Becks.
 
Jag gick omkring med mycket ångestkänslor under större delen av veckan. Men det blev så när man var själv hemma hela dagarna och läste uppdateringar från olika nyhetssajter och sociala medier med konstant information om corona. Vilket jag förstår, men var helt off. Därför tvingade Becks ut mig efter att hon hade slutat jobba. Det var skönt att komma ut, om så bara för en stund, för lite luft och fika utomhus. 
När vi kom hem käkade jag sushi, igen. Man måste passa på när det finns fler sushiställen i Umeå än här i Kalmar. Vi spenderade också kvällarna med att titta igenom alla avsnitten på Eva och Adam haha. Jag har sagt det och jag säger det igen, men den ungdomsserien är guld. Den borde sändas nu och att barn får se den då den är så himla bra. 
I fredags började jag dagen med mensvärk för att toppa mitt mående ännu mer. Men senare blev jag upphämtad av Becks och vi drog oss ut mot Vännersby (tror jag det heter?) där Simon bor. Medan de åkte och handlade kvällsmat var jag tvungen att ta en selfie med de fina älghornen ;))
Vi gjorde goda burgare och resten av kvällen spenderades vid matbordet där vi satt och pratade. Jag fick smaka på en rökig whiskey som var SVIN god. Jag tog en bild på glasen som jag tyckte var coola och smarta pga att jag vill köpa egna. Stenarna lägger man in i frysen och sedan placerar man glasen i dem så drycken blir iskall. Jag vill egentligen inte ha iskuber i min whiskey då det smälter och det blir vattnigt vilket jag inte gillar. Jaja, det var gott iallafall. Jag är ju själv en snålis när det gäller bra whiskey och köper bara det billigaste som den smålänning jag är! ;)
När vi skulle åka hem igen ropade Becks "titta det är norrsken!!!"
Varje gång jag har kommit upp hit har vi ju åkt ut på norrskensjakt då jag verkligen har velat se det någongång i mitt liv, men jag har bara sett ett litet 1 gång och det försvann på 1 sekund. Men nu var det över hela himlen OCH DET VAR SÅÅ COOLT. Det hoppade och hade sig. Jag lyckades ta några bilder som inte blev så jättebra, men man ser ju åtminstone himlen. Helt fantastiskt att få se det!
På lördagen hämtade vi upp Kristin och hennes kompis Adam, sedan åkte vi ut från Umeå. Vi mötte upp Simon som redan var på plats och hade satt igång elden. Vi grillade korv, lyssnade på musik, umgicks i några timmar och fikade innan vi sa hejdå. Hitta två personer som ser mer vildmarkskompatibla ut?? haha. Visst att jag vill att syrran ska bo närmare mig, men Umeå är så himla fint. Det är synd att jag inte tog någon bättre bild på vart vi var, men ni får tro mig helt enkelt.
Det blev söndag och jag skulle åka hemåt. Jag ville bara komma hem till mina egna saker och mina egna rutiner. Även om jag har älskat att få umgås med Becks, men hade nog föredragit under andra omständigheter där man kan göra massa saker utan att tänka på coronan hela tiden. 
 
Jag hatar ju att vänta, så när jag fick reda på att mitt plan från Stockholm blev inställt och att jag skulle få vänta på nästa plan som skulle åka nästan 5 timmar senare gjorde mig irriterad. Men tack och lov blev jag upphämtad av pappa i Stockholm. Vi åkte hem till han och Mia och fikade. Jag har ju inte sett dem sedan bröllopet i augusti, så det var fint att få umgås i några timmar. 
Tog sista flyget till Kalmar och kom hem sent, men spenderade ändå kvällen med att packa upp och städa iordning i lägenheten som var i kaos efter att jag hade lämnat allt stressat en vecka tidigare. 
Förutom att jag tittar på Florence Pughs matlagningsvideos, går igenom vilka kläder som ska skänkas och gör lappar till mina kryddburkar försöker jag plugga. Men tyvärr är jag trögstartad. Jag skrev med Sandra förut som nästan är klar och fick panik då det inte ska lämnas in förrän nästa onsdag. Men hon har småbarn och då man inte vet hur det blir med hemundervisning och så, kan jag ändå förstå att hon ville göra klart sitt arbete. Men jag ska försöka plugga lite idag innan jag ska åka. 
 
Inatt låg jag vaken och tittade färdigt på serien Gösta på HBO. Den släpptes ju i somras men klarade bara av att titta på 4 avsnitt innan jag fick PANIK på hur alla kväver huvudpersonen och att han inte säger ifrån. Men bestämde mig för att se färdigt den och låg och skrattade, irriterade mig och störde mig så enormt mycket på karaktärerna. Tips på en bra, rolig och en serie som verkligen sätter pricken på hur vårt samhälle ser ut idag och hur självorienterad människan är!
 
Och en liten påminnelse av Kristian Gidlund som alltid är värt att komma ihåg!
 
Ha det fint!
0 kommentarer