semester

Hej!
 
Det är mitt i semestern och om jag ska vara ärlig så är jag liite stressad över att börja jobba igen då veckorna har gått så fort. Men jag har lite mer än en vecka kvar av semestern åtminstone och ska försöka njuta så mycket jag bara kan. Än så länge har dagarna innehållit mycket fara och flänga så tänkte passa på att uppdatera bloggen lite.
 
Jobbade min sista dag innan jag gick på semester. Jag hann ju jobba en vecka på sammanslagningen, vilket var hm låt oss säga speciellt. Men det gick det med.
Något jag började göra på mina första dagar var att måla om i mitt sovrum. Ignorera att jag har målat i taket. Jag orkade inte tejpa och resultetet blev alltså detta. Men jag ska måla vitt där. Annars blev jag oerhört nöjd med färgvalet och det känns betydligt varmare i mitt sovrum som man ju vill ha?!
Första semesterdagen åkte jag till Bäckebo tillsammans med Jenny för att börja måla Elin och Oskars hus. Men först skulle det skrapas och grundmålas så det är det vi håller på med här ovan.
 
På kvällen gick vi ut på stan för att dricka lite gott. Jag drack en oerhört god porter. 
Det var lite kaos hemma pga målningen av sovrummet, men här är ett foto på mig själv när jag poserar i spegeln för att demonstrera att jag matchade min väska med möbel. 
På söndagen åkte jag och Elin till Hultsfred för att umgås med Bea, Kristin och Johanna. Dessutom hade Becks åkt ner från Umeå så henne kramade jag extra länge, även om vi ändå sågs rätt så nyligen. Tiiidigt morgonen efter skulle jag, Becks och mamma bege oss till Ullared. Jag har egentligen svurit att aldrig åka dit mer då jag verkligen inte tycker om det. Men mamma frågade om vi ville följa med, så varför inte. Fick så mycket flashback från vår barndom då vår familj åkte dit, också supertidigt (vi snackar klockan 4 halv 5 på natten/morgonen) och vi stannade längs vägen för att käka frukost när det fortfarande var mörkt ute. 
Vi var bara i Ullared i två timmar, vilket var så skönt. Resten av dagen spenderades med grillat och spel typ.
Dagen efter var det ju SÅ varmt ute. Vi kom upp i 35 graders värme så man kunde inte göra något annat än att spendera dagen i poolen. Sedan åkte vi till Virserum för att umgås med farmor som också hade besök av sin syster och systerdotter samt vår faster Carina. Det var mysigt att få umgås, om så bara för en liten stund. Därefter åkte vi till Mörlunda för att umgås med Emmy, Johanna och Jenny. Och såklart var ju Iris där också, som jag inte har sett sedan förra året och hon växer ju så det knakar den sötnosen. Mysigt att träffa tjejerna igen och få se Emmys och Hampus fina hus.
Jag, Becks, Jenny och David åkte en dag till vita sand för sol och bad. Mycket mysigt!
I fredags åkte jag och Becks till Västervik där vi mötte upp mamma, moster och kusiner för att spendera dagen tillsammans. Vi hängde i lekpark och käkade lunch. Det var oerhört varmt så min lilla fläkt skickades runt flitigt. 
Jag fick också äntligen se deras segelbåt som de har haft i några år nu efter att de sålde sin förra. Så avundsjuk på Nora och Lovisa som får växa upp med en båt och få möjlighet att segla hela somrarna och se så mycket. Så fint ändå.  
Vi passade också på att bada vilket var såå skönt. 
Vi kramades hejdå och sedan åkte jag och Becks till Oskarshamn för att umgås med Bea och Elin på Gunnarsö. 
Godmorgon från oss. Vi käkade lite frukost innan Jenny också kom och Elin åkte hem. 
Vi gick och badade i Grytan som det kallas vilket var IS-kallt. jag har nog aldrig badat i så kallt vatten så det blev ett snabbt dop då vädret inte heller var så härligt. Jag tog inga fler bilder från dagen och kvällen men det spelades en hel del spel samt käkades tacos innan vi skjutsade Jenny till bussen på kvällen.
I söndags skulle vi egentligen åka hem tidigt men det slutade med att vi var kvar hela dagen. Det är få människor som jag trivs så bra att umgås med som Becks och Bea. Det flyter liksom bara på, även om vi är väldigt olika ibland. 
 
I måndags kom Simon till Kalmar och första kvällen grillade vi.
Igår åkte vi till arontorp för att käka de godaste kroppkakorna. Ett måste varje sommar för min och Becks del. Sedan åkte vi till Stora rör där vi käkade de godaste kardemummabullarna på Mormors stenugnsbageri, tips!
Igår skulle vi fira denna padeltönt som fyller 32 om några dagar. Såklart hade han önskat ännu en padelväska men en större så att fler rack får plats ;) Rebecka hade gjort svingod italiensk mat, herregud smaklökarna sjöng konstant hela kvällen. Mysig kväll med familjen <3
 
Och här är vi nu i realtid. Becks och Simon åkte nyss till stan och jag passar på att ta det lugnt. När jag umgås såhär mycket med folk 24/7 är det viktigt att jag samlar kraft och energi genom att få vara själv i några timmar. Det är A och O för en välfungerande Ellinor. Ikväll kommer Sebbe och Rebecka igen då vi ska grilla och ha spelkväll.
 
Ha det fint!
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer