Sommaren är här

Hejsan och grattis till Sverige då det är nationaldagen idag. Egentligen inget som vi firar sådär, men det hade varit kul om vi hade varit lite som Norge och deras firande av deras dag. Det hade varit kul.
Jag tänkte uppdatera min blogg lite och lägga in senaste veckornas bilder, så enjoy.
 
Sist jag skrev var jag ju sjuk. Dock ingen covid men var ändå tvungen att vara hemma några dagar från min praktik. Då jag hade varit hemma i flera dagar på min 27 kvm ville jag bara komma ut lite (och då var jag symptomfri) så handlade fika och tog bilen ut på utflykt. Dock började det regna, men det var mysigt ändå.
Hejhej!
 
Förra helgen hade jag bjudit in Elin och Jenny hem till mig då vi skulle se Friends - the reunion. 
Jag lagade lite plockmat, som är det bästa som finns. 
Sedan var det dags att sätta oss och titta på Vänner. Det tog väl ungefär 5 sekunder innan man blev tårögd. 
Lite snacks måste man ju ha såklart. 
 
Men okej angående återföreningen av Vänner-gänget då? Jo jag tyckte om det. Sedan såklart hade det sina brister stundtals, bl.a. gillade jag inte att det var med olika kändisar (tex en catwalk med en Justin Bieber som bar spudnik-dräkten?!) utan det hade varit roligare att låta fler personer som hade gästspelat under serien kommit och hälsat på. Sedan var det såklart emotionellt då jag är uppväxt med denna tv-serie. Jag vet inte HUR många gånger jag har sett den och jag ser på den som en otroligt varm och trygg serie som man alltid kan återkomma till. Elins och min vänskap är nästintill uppbyggd på Vänner-referenser och repliker som vi ofta återkom till haha. Sedan såklart är det mycket som man nu 2020 inte riktigt köper humormässigt, som till exempel hånandet av att Monika var "tjock" när hon var yngre, eller synen på Susan och Carol som ett lesbiskt par och att det var något man skrattade åt under seriens gång osv osv. MEN det är fortfarande en serie som betyder mycket och alltid kommer ha en speciell plats hos mig. 
 
På lördagen var jag och tog min första vaccinationsspruta, tjoho.
 
Förra lördagen kom också sommaren. Jag åt min kvällsmat ute på balkongen och njööt.
På söndagen gick jag en promenad med Elin ute vid värsnäs. Det var svettigt och jag var sugen på att hoppa i vattnet. Elin och Oskar firade också 1 år som gifta, så grattis till dom!
I onsdags hämtade jag upp Jenny och vi åkte och köpte pizza, sedan begav vi oss till slottsparken. Elin kom också och hängde med oss en stund. Jenny hade köpt lite chips och alkoholfri öl så medan vi snacksade så körde vi Harry Potter-quiz som hon också hade tagit med. En mycket mycket härlig kväll <3
 
 
I fredags var det min sista dag på praktiken. Jag har ju trivts otroligt mycket och jag fick en solros, vilket var så fint då det är något som barnen har jobbat med som temaarbete under veckorna jag har varit där. Jag är så glad att jag fick en så pass bra sista praktik då jag inte har varit helt nöjd med mina tidigare och jag fick verkligen känslan av att "ja men det är SÅHÄR det SKA vara". Jag fick så fina lovord från min handledare så det gjorde mig jätteglad.
På kvällen gick vi på bio, the conjuring 3. Biograferna öppnade ju häromdagen och HERREGUD vad jag har saknat att gå på bio. Top 5 bästa grejer jag vet. Filmen var sådär och nådde inte riktigt upp till de andra filmerna som jag anser fortfarande är två av de bästa skräckfilmerna. Så det var lite synd, men den var ändå sevärd. Jag förstår dock inte hur chill folk är som tittar på skräckfilm. De sitter liksom och tittar på allt och hoppar aldrig till, medan jag blundar, skriker och hoppar till flera gånger haha. 
 
I lördags morse åkte jag till Hultsfred. Jag mötte upp Kristin, Bea och Essa vid hagadal och körde en padel-match. Äntligen har jag nu spelat padel efter att ha hört stora lovord av Sebbe. Det var faktiskt väldigt roligt och jag kommer verkligen vilja spela detta flera gånger. Usch, kommer jag bli en sådan där padel-person?! *host host Sebbe.
Jag och Bea åkte till Aby där vi mötte upp Anna m familj som var och hälsade på från Stockolm och min mamma. Vi käkade potatisvåffla och satt och pratade i några timmar. Sedan begav vi oss till Hesjön där jag tog årets första dopp. Det finns inget badställe som slår Hesjön. Jag tror det beror mycket på nostalgi såklart då man är uppväxt med att vara där nästan varje dag under somrarna, men sedan tycker jag också att det alltid är "fräscht" där om man jämför med många andra badställen. 
 
Oj vad intressant med en recension..
Sedan lämnade vi av Bea i Hultan medan jag och tjejerna begav oss hem till mamma och Tobbe och lekte lite. Det var ju ca 1 år sedan jag träffade dem och de har växt såå mycket. Så knäppt att en är 5 och en är 8 år. Pluttisarna. 
Det bjöds på färsk potatis i ugn, ramslöksaioli och grillad lax i folie, mmmmmm vad gott det var.
Sedan satt vi här resten av kvällen, i kvällsolen. Det var jättemysigt att få träffa Anna då jag har saknat att prata med henne. Såhär lite har jag nog aldrig träffat dom som år 2020/2021. Men det är ju såklart en anledning bakom men ändå.
 
Jag åkte sedan hem till Kalmar igen och kom hem sent igårkväll och somnade rätt omgående. 
Idag är det sista dagen på mitt otroligt korta sommarlov haha. Imorgon börjar jag sommarjobba. Jag ska gå bredvid hela veckan. Jag ska vara på samma ställe som förra året men istället på deras daglig verksamhet som öppnat upp. Jag är lite nervös, som alltid, men jag håller tummarna för att det blir bra. Tänk, detta är troligtvis mitt sista sommarjobb någonsin? Nästa sommar kommer jag ha semester, herregud. 
 
Ha det fint!
0 kommentarer