hej

 
 
Hej!
 
Idag är det onsdag. Jag påbörjade min praktik förra veckan, men i söndagsnatt började kroppen min inte må så bra. Torrhosta, ont i halsen och lite andra symptom så det var bara att få vara hemma. Jag tog ett corona-test igår, vilket jag hoppas få svar på idag. Jag är ju nästan säker på att jag inte har det, men alltid bra att kolla. Jag har knappt varit sjuk någonting under denna pandem men så fort jag är bland barn i en vecka så blir man det. Men det är kanske inte så konstigt när man har gått från att knappt ha träffat någon till att träffa "massa" människor. Det blir en stor kontrast.
 
Iallafall
 
Låt oss kolla igenom vad för bilder som tagits med min mobil. 
Förra helgen hade det ju kommit massa snö så Elin kom med förslaget att vi skulle åka lite pulka. Eller stjärtlapp för vår del. Vilket var en idé som både jag och Jenny hängde på väldigt snabbt.
Då vi skulle undvika mycket människor åkte vi först i mitt område där jag bor. Dock fanns det inga större backar, men vi försökte åka i denna. Ja, det är inte alls en backe som ni ser utan där folk går på promenader (bl.a. jag när jag är ute och går med Bosse). Folk som gick förbi skrattade åt oss, vilket jag har full förståelse för haha. 
 
Därefter åkte vi bort till Skälby där det dock var en del människor, så vi stannade inte jättelänge. Men vi hann åka en liten stund åtminstone. Fasen vad tråkigt det är att bli vuxen ibland alltså. Det var ju det roligaste som fanns när man var liten, att få vara borta vid vattentornsbacken i Målilla heeela dagen och fram till kvällen med sina kompisar och körde pulkatävling. 
 
Efteråt hade vi en liten kaffepaus!
OJ så bra bild. Eller inte. Vi åkte och handlade ingredienser till kvällspastan som vi skulle äta ihop. Vi halvtittade på filmen Alive (den var så dålig? Minns inte alls att den var så dålig?) innan det blev sent och vi åkte hemåt efter en mysig heldag ihop. 
På söndagen pratade jag med dessa tre. Kristin har ju flyttat till Stockholm så hon visade hennes boende, vilket var superfint. Jag ser verkligen fram emot när man kan åka och hälsa på henne.
Jag påbörjade ju min praktik förra måndagen som jag nämnde. Det har gått bra än så länge, men det är många nya namn och rutiner som man ska lära sig. Jag pendlar ju varje dag så ansiktsmasken har ju blivit min bästa vän. Jag stör mig också att det är så många människor som inte använder sig av det. Inte ens under de tider som är rekommenderade. Suck. 
I lördags var det äntligen dags för vår sista 'halv 8 hos' som vi haft under hösten. Jag ÄLSKAR ju att vara värdinna och få bjuda hem folk. 
 
Jag ser ändå lite likheter med Monika Geller 
 
Till förrätt gjorde jag en råraka (bara pga att det är bland det godaste jag vet) med en ostkräm på creme fraiche och västerbottenost, sedan lite stekt ostronskivling, rostade hasselnötter, granatäppelkärnor och persilja. Det blev mycket gott.
Till huvudrätt blev det en öppen lasagne med gräddkokad svartkål med ricotta och massa citron, en valnötsdukkah, lök och basilika. Denna blev jag mycket nöjd med. 
 
Till efterätt gjorde jag en klassisk american cheesecake. Äsch jag lägger in ännu ett Vänner-klipp för referens :
 
 
Jag är ju uppvuxen med mammas frysta cheesecake som egentligen inte är en cheesecake men vi har alltid sagt det. Så nu ville jag testa att göra en riktig med blåbär i. Den blev mycket god och krämig. Jag är faktiskt nöjd med alla mina tre rätter, vilket inte händer ofta. 
 
I måndags pratade jag med Elin på telefon. Vi skypade ju och facetimade ju JÄMT när vi inte bodde i närheten av varandra men eftersom att vi nu bor i samma stad och umgås ofta så händer det sällan. Men nu har vi börjat göra det lite mer. Såklart är det ju bäst att umgås IRL, men jag får mycket flashbacks av detta. 
 
Det var väl allt från mig. Ha det fint!
0 kommentarer