bröllop

Hej!
 
Det är dagen efter midsommarafton och jag sitter ute på min uteplats för första gången sedan inflytt. Det är mycket folk som cirkulerar här så jag sitter sällan här ute. När jag hade balkong  var det lite insyn och man var lite mer i fred. Men nu låter det som att jag vantrivs, vilket inte är fallet. Men man får säga hej betydligt oftare än tidigare om vi säger så.
 
Det är redan i slutet av månaden så jag tänkte göra en liten summering av denna månad genom att sedvanligt lägga upp lite bilder som tagits dessa veckor. Så enjoy!
 
För ungefär två tisdagar sedan åkte jag och mitt arbetslag till kallskänken för en liten aw. Dessa har jag alltså jobbat med de senaste månaderna och till hösten splittras vi. Jag kommer ju börja jobba på en nyöppnad avdelning för de äldsta tillsammans med Linda och Johanna som sitter bakre till vänster. En väldigt mysig kväll blev det med mycket skratt och god mat. 
 
Vi hade fått en otroligt fin och stor korg med gottigheter från våra vårdnadshavare och detta delade vi med de andra avdelningarna på fredagsfikat, vilket uppskattades av alla inblandade.
Förra fredagen hämtade jag upp Becks på flygplatsen och vi begav oss ut till Bäckebo för att säga hej till Elin och Oskar en sväng. På lördagen steg vi upp relativt tidigt och började fixa iordning oss i god tid. Det var dags för Emmy och Hampus bröllopsdag. De blev ju tillsammans när vi gick i högstadiet, vilket var bra längesen. Därför var det extra fint att de skulle ja till varandra denna dag.
Vi hämtade upp Jenny och David och åkte över till Öland. 
 
Under själva ceremonin fotade jag ingenting då jag och Becks var ansvariga för att filma bröllop.
Sedan åkte vi till Ekerum där festen skulle hållas. Där fick vi mingla en stund och vi passade på att fota lite. Träffade såklart massa gamla vänner och bekanta vilket var trevligt. Det är ju ändå personer man har känt mestadels av sitt liv. 
Emmys pappa Ricke höll ett fint tal som fick ögonen att vattnas. Är så känslig när folk ska hålla tal, speciellt de närmast brudparet. Förresten var det så fint för tidigare under dagen stod vi och pratade med Emmys föräldrar och vi pratade om minnen från när vi var små. Även att jag och Emmy inte var närmast vänner har vi ju alltid umgåtts ihop med vårt lilla gäng och det var så kul att höra av Ricke hur betydelsefullt det var att vi som har känt henne längst ändå fanns med i hennes liv fortfarande. Vänskap va, är det inte fint så säg. 
Det bjöds på god mat såklart.
Jag fick sitta med mitt sällskap, vilket var väldigt skönt och bekvämt som den obekväma person jag är ;) Sedan satt vi med två andra par, bl.a. en gammal klasskompis till Becks och Jenny. Bra bord ändå med intressanta och roliga samtalsämnen.
Emmys växjötjejer sjöng en sång för dem vilket var väldigt bra. 
 
Kvällens toastpar var också otroligt duktiga där de hade gjort olika aktiviteter och lekar för brudparet som var väldigt roliga och påhittiga. 
Orkar inte rotera, men här är den väldigt goda efterätten. Under kvällen lektes det, hölls tal och lite filmer visades osv. Alltså ett ganska typiskt bröllop. 
Detta hade jag på mig dagen till ära. En rosa klänning som egentligen är out of my comfort zone, då jag inte gillar att klä i färg. Men kände mig väldigt fin faktiskt. 
När det var lite "paus" i festligheterna passade vi på att gå ut och ta lite kort i solnedgången. 
Min bättre hälft <3
När det började bli sent var det dags för brudparet för deras första dans, som de klarade med bravur.
Sedan resten av kvällen som övergick till natt var det ett helt otroligt liveband som spelade. Herregud vad duktiga och peppiga de var som fick upp alla på dansgolvet. Det är ju inte min favoritgrej då jag blir så jäkla svettig=obekväm, men jag tror jag dansade i flera timmar med några pauser då det var så bra. De hade blandade låtar som alla kände igen, både äldre och yngre. 
Om jag skulle välja ut det roligaste under dagen/kvällen så var det absolut dessa timmar på dansgolvet och brudparet var aldrig still haha. 
 
Tack för att jag fick vara med på er bröllopsdag Emmy och Hampus och grattis igen fina ni <3
 
Vi kom väl hem runt 3-tiden och somnade omgående. På morgonen hade Sebbe varit inne och lämnat Bosse då jag hade lovat att vara hundvakt. Så lite gos på morgonen var välbehövligt. 
Mamma kom en sväng också för att umgås lite. Tidigt på måndagsmorgonen skjutsade jag Becks till flyget. Hon kommer ju hem till mig om några veckor igen, så det var inte jobbigt att säga hejdå som det ibland kan vara. 
För några veckor sedan fick jag ett fästingbett och fick ett litet sår som kliades. Sedan inför bröllopet när jag skulle raka benen var jag så dum att jag råkade skära upp detta sår, vilket resulterade i att det blev större och såg värre ut. Jag tänkte att jag bara skulle låta det vara, men mina kollegor Linda och Johanna tvingade mig att ringa vårdcentralen. Vilket var tur, då det visade sig vara en borrelia-infektion. Så nu går jag på antibiotika i 10 dagar. Jag blev såklart superorolig att detta skulle påverka resan med Jenny. Men tack och lov gjorde de inte det och det har redan börjat läka bra. Pjuh.
 
I torsdags firade vi midsommar på jobbet med barnen där de hade bakat en god tårta, dansade kring vår midsommarstång och lek i vattenspridaren. Jag var helt slut resten av kvällen haha.
Igår var det midsommar och jag firar ju inte denna högtid så jag hade ställt upp som hundvakt samt chaufför vilket inte gjorde mig någonting. Jag ägnade kvällen till att äta detta goda ovan. Alltså finns det något godare att äta på sommaren än just mozarella, tomater och basilika med olivolja? Tror ej det. Jag började även till på filmen Zodiac och hade räknat med att vara vaken länge då jag inte skulle hämta sällskapet förrän vid 2, men vid 12 ringde de och ville bli upphämtade. Skönt.
Med tre onyktra personer, massa skriksång och en stor älg som vi nästan krockade med tog vi oss hem. 
 
Nu ska jag gå in och fortsätta packa. Ha det fint!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer