hej

Hej!
 
Det är dags för en välförtjänt pluggpaus nu. Jag har suttit och skrivit arbete hela morgonen. Jag har varit så dum att jag skjutit fram två arbeten som ska lämnas in imorgon och jag blev klar med första igår och nu skriver jag på den andra. Dock skyller jag lite på mitt körkort. Det är så svårt att hålla sig hemma när man kan köra bil vart man vill. Om världen inte var uppåner hade jag åkt upp till Umeå och hälsat på Becks nu. Det var 6 månader sedan vi sågs vilket är alldeles för länge. Tur att vi skypar varje dag, annars hade det inte gått.
 
Oj där svamlade jag iväg. Jag lägger in lite bilder från veckan som gått.
För en vecka sedan, i fredags, lånade jag Sebbe och Rebeckas extrabil och åkte ner mot Virserum. Min första soloresa som var längre än att åka inne i Kalmar. Jag lyssnade på högljud disney-musik och vädret var perfekt. Jag var peppad. Dock råkade jag köra fel då det var första gången jag skulle ta en annan väg. Det var lite segt, men nu vet jag det. Anledningen till att åka mot Virserum var att åka och hälsa på farmor som nu har fått sina två vaccinerings-sprutor. Jag hade inte träffat henne sedan i somras så jag har verkligen längtat att få träffa henne. Vi spenderade några timmar med att fika och prata. Otroligt mysigt. Dessutom älskar jag ju att kolla igenom hennes fotoalbum, även denna gång vilket jag har saknat att göra. Lilla farmor <3
 
Sedan for jag vidare till Hultsfred för att sova hos Bea och Essa. Inga bilder togs förutom denna på maten. De hade fixat langos och köpt med sig sushi, mmm.
Vi spenderade övriga kvällen med att titta på roliga youtubeklipp innan vi somnade.
Morgonen efter åt vi frukost. Återigen bara fotat maten och inga bilder på värdinnan. Måste bli bättre på det där. 
Sedan for jag vidare till Silverdalen för att umgås med mamma och Tobbe. Hon bjöd på smålandsrulle och världens godaste jordgubbspaj som var himelsk. Det var väldigt mysigt att få sitta och prata med mamma i några timmar. 
När klockan blev mycket skulle jag åka hem till Kalmar igen. Jag var dock tvungen att stanna på Spången för att kolla på vårt gamla hus. De hade byggt en altan, vilket jag tyckte blev väldigt fint. Så knäppt att det nästan är 10 år sedan vi flyttade ut men ändå är det en sådan enorm hemma-känsla så fort jag ser huset eller åker förbi det. Som att vi har lånat ut det och ska snart flytta in igen. Jag åkte också förbi skolan som håller på att bygga ut, vilket också är knäppt? Jag minns 2017 när jag jobbade på särskolan att det var prat om att bygga ut och nu äntligen är det dags. Det blir superfint ju? 
 
Sedan sa jag hejdå Målilla och åkte hemåt.
I söndags var det dags för Oscarsgalan. Det är fortfarande bland det bästa på hela året. Jag hade sett alla nominerade filmer osv. så jag var redo. Dock håller jag med om det som twittrades ovan angående videoklipp. Det visades inga klipp från filmerna vilket jag verkligen inte tyckte om. Tyvärr var inte denna oscarsgala bra iår. Som Parisa Amiri sa så kändes det som en konferens med människor ifrån filmbranschen. Jag hoppas verkligen de stepar upp till nästa år.
 
Dock MÅSTE jag lägga in lite olika klipp ifrån de filmer som vann ifrån de olika kategorierna då det är värda det.
 
Först ut är Anthony Hopkins som vann bästa manliga huvudroll för sin prestation i The father. Filmen är helt otrolig. Den handlar om en gammal man som är demenssjuk. Filmen blev en av mina absoluta favoriter från 2020. De filmar utifrån en person som har demens, vilket gör att man aldrig helt litar på varken storyn eller karaktärerna då de ändrar sig hela tiden. Som sagt, ALLA bör se denna film. Dock är den otroligt ledsam och jobbig att se. Men jag tycker ändå man ska göra det för att få en större förståelse för hur det är för en person som är dement. Denna scen ovan är anledningen till varför han vann en oscars. Helt otrolig.
 
 
 Jag har ju redan nämnt Judas and the black Messiah och att det är en av de bästa trailers jag har sett. Jag gillade verkligen filmen enormt mycket och det beror till stor del av att Daniel Kaluya porträtterade Fred Hampton OTROLIGT bra. Han vann en oscar för bästa manliga biroll. Välförtjänt.
 
 
 
En annan film som jag också blev golvad av i vintras var filmen Nomadland. Den handlar om Fern, som spelas av Frances McDormand, som åker runt i USA i sin husbil och bor likt en nomad, stannar på ställen en viss period och sedan kör vidare. Det känns verkligen som att filmkameran bara får följa med på allt hon gör, så den känns inte så "filmig" om man förstår vad jag menar? 
Frances vann för bästa kvinnliga huvudroll och filmen vann även för bästa regi som gjordes av Chloé Zhao. Hon är den andra kvinnan som har vunnit för bästa regi på 93 år, HUR SJUKT? Men otroligt värd vinst. Dessutom vann den en oscar för bästa film. Se!!
 
 
I måndags skulle jag Sandra och Jossan spela upp vår barnteater som vi har kämpat med. Vi hade ju gjort våra egna dockor. Jag gjorde ett lejon som påminner om Einstein, visst? 
Även om det blev lite småfel här och där så är jag ändå helt okej nöjd. Dock satt jag med skämskudden när jag kollade på filmen som de spelade in från pjäsen. Vanligtvis får man spela upp denna pjäs för en barngrupp men pga corona blev det bara att vi fick visa upp för våra lärare och klasskompisar. 
Det var kul att få se mina klasskompisars pjäser också och hur olika vi har gjort det. Vi avslutade med fika. Oj vad jag kommer sakna denna kurs för jag har skrattat så otroligt mycket. Speciellt under alla tillfällen som jag Sandra och Jossan har tränat på vår teater haha.  
 
 
 
Eftersom jag hade dygnat så var jag helt slut när jag kom hem men försökte ändå hålla mig vaken. Det resulterade i att jag inte alls var trött på kvällen och var vaken sent ändå. Kul.
Häromdagen hämtade jag ut mina nya glasögon. Jag känner mig som en 90-tals Hugh Grant á la notting hill. Men det gillar vi väl?!
 
Jag har ju letat efter ett nytt matbord, helst klaffbord och igår hittade jag ett på marketsplace. Så jag lånade Elins bil och for ut mot Rinkabyholm och hämtade det. Sedan hängde jag en stund med Elin och Jenny ute på stensö innan vi for hemåt. Jenny hjälpte mig att bära upp det i min lägenhet och sent igår skulle jag försöka placera ut det. Insåg då att det egentligen är alldeles för stort för min lilla lägenhet. Kul. Men nu får det stå här då jag ändå bara ska bo här i ett halvår till. Bordet står nu som på sista bilden men längre ut så stolar får plats. Det duger. 
 
Nu ska jag fortsätta plugga, ha det fint
0 kommentarer