MIN FÖRSTA TOFUGRYTA


Elin smakade av min gryta och blev ledsen för att hon istället hade valt att käka kassler med ris ikväll.

Idag har det varit en irriterande dag. Jag har varit på dåligt humör och för att muntras upp så mötte
jag upp Elin inne i stan. Vi gick omkring lite och kollade i affärer. Därefter tog vi en kaffe och varm oboy
inne på ett mysigt café med techno i högtalarna och discodraperier på toaletten. Men ett sånt ställe är
ju alltid roligt att hänga på. Nu har jag precis käkat upp det bilden visar. Och jag mååste bara tipsa.
ju alltid roligt att hänga på. Nu har jag precis käkat upp det bilden visar. Och jag mååste bara tipsa.
Det är en tofugryta med bl.a. citron och kokosmjölk.
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 cm riven ingefära
1 msk sambal oelek (eller om ni är lika mesiga med starka smaken, 1 tsk)
0,5 buljong (grönsak)
400 g tofu
1 burk kokosmjölk
ca 400 g fryst spenat (ska tinas upp i rumstemperatur)
1 citron
örtsalt
Hacka och bryn löken i olja. Pressa ner vitlöksklyftorna, ingefäran och sambal oeleken och
låt fräsa ihop i ca 1 min. Lägg i spenaten och buljongen och låt detta kokas upp lite.
Tärna tofun i cm-stora bitar och ha i den, tillsammans med kokosmjölken. Låt detta kokas upp
i några minuter innan du häller i saften av citronen och örtsalt vid behov.
Detta äts med jasminris och det blev verkligen hur gott som helst. Jag önskar verkligen att
jag kunde komma på egna recept och att jag spatserar omkring lite där i köket medan
jag häller i lite olika ingredienser, smakar av, kryddar och ler förnöjt. Men jag är inte den personen.
Istället googlar jag recept om en galning och detta fann jag igår och blev verkligen inte missnöjd.