Julhelgen

Hej!
 
Det är dagen innan det blir ett nytt år och därför tänkte jag passa på att skriva ut ett blogginlägg om min jul nu. Det blir ett långt inlägg, som det alltid blir efter denna intensiva vecka. 
 
Vi börjar med en bild på mig för att introducera inlägget och för att det var den första bilden som liksom satte igång hela julveckan. Eller okej denna är tagen sent på lördagskvällen när jag kom hem men vi kan låtsas att det är den första bilden som togs. Men i fredags kom Becks på kvällen och vi somnade ganska omgående. På lördagen åkte jag med Elin mot Hultsfred för att ha vårt årliga lilla julfirande. 
Här är de gulliga personerna. Vi åt årets första julmat och jag är ju en av dem som älskar julmat.
Vi åt mat och körde paketleken, jag vann Becks hemmagjorda bodyscrub vilket uppskattades.
Senare blev det fika i form av julgodis och saffranskladdkaka med kesella och lingon, mmmm.
Och kaffe såklart. En perfekt kväll att starta igång julen.
På söndagen åt vi gofrulle ihop hos Bea innan vi åkte hem till mamma och Tobbe för att käka
lunch lite senare på dagen. På kvällen kom Anna, Robban och barnen. Jag, Becks och Anna
åkte till kyrkan för att gå på mammas julkonsert som varje år. Detta år hade de ändrat om ganska
mycket vilket var otippat men väldigt kul. Och såklart gråter man en skvätt för att de är så otroligt
duktiga. 
Senare på kvällen lektes det med barnen. 
På måndagen åkte jag och Becks tillsammans med barnen till Gnötteln där vi grillade korv 
och lekte i skogen. 
Becks tog denna bild och jag skrattar varje gång jag ser den haha. Vet inte varför men jag tycker att jag ser så rolig ut och kan nästan se mitt ansiktsuttryck utifrån min ryggtavla.
När vi kom hem hade vi plockat med oss lite grejer från skogen som vi gjorde pyssel av då Becks hade snott med sig en limpistol från sitt jobb. Vi hade även satt igång en brasa och lyssnade på julmusik och det var så himla, ja exakt: MYSIGT!
 
På kvällen på mamma och Wetterqvistarna (Tobbe och hans barn Simon och Amanda) och det bjöds på hämtpizza för ingen orkade laga mat då det hade fixats och donats med det hela dagen.
Jag tittade färdigt på It's a wonderful life som är ett MÅSTE innan jul. Somnade sent. 
 
Vi vaknade upp sent på julaftonsmorgon och även om det blev lite stressigt hann man sitta i
lugn och ro och sminka sig länge vilket är så himla avslappnande. 
I vår familj äter vi ju jullunch så när vi kom hem till mamma och Tobbe ställdes allt fram och vi åt lääänge. Vi hann precis till Kalle Anka började och även om det inte är det roligaste som finns tittar man ändå. 
Efter Kalle Anka var det dags för årets tvekamp som Anna har styrt med. Mitt lag vann inte.
 
Kvällen innan hade vi försökte komma på plan på hur vi skulle göra med tomten och för att barnen inte skulle förstå att det var mamma som var jultomten. Och vi lyckades riktigt bra i år. De var både lite rädda och förundrade. 
Det var dags för paketutdelning och vi i vår familj ger ju knappt några paket utan skänker istället pengar till valfri organisation. Men det är kul att få se Nora och Lovisa öppna sina paket. 
Nej men alltså har ni sett vad min mamma hade fixat iordning? En himmelsäng till Nora och Lovisas barbiedockor. Hade ju fasen dött om jag hade fått en när jag var liten. Hon är så jäkla kreativ min mamma. 
Vi körde också rita och gissa-spelet och Nora fick vara i mitt lag och hon var så duktig? Hon har ju börjat lära sig att skriva också den lilla skruttungen. 
God jul från syskonen Svensson
Och God Jul från de två bästa personerna i mitt liv, min mamma och moster. Om jag blir hälften så bra och starka människor som dem blir jag fasen glad. 
Förra året hade ju jag och Becks fixat iordning På spåret, men iår blev det istället ett quiz med året som har gått. Anna och Robban vann. 
Bosse var ju också med såklart. Om Nora blev överlycklig när hon såg honom? Äh ja. 
 
Det blev väldigt sent och vi sa hejdå till mamma, Tobbe, Simon och Amanda och åkte hem till Ingrids hus som vi allihopa sov i under helgen. Vi hann spela en omgång När då då innan vi somnade efter en otroligt lyckad julafton med familjen. 
På juldagen gick vi ut på en lång promenad i Hultsfred. Nora och Lovisa ville gärna hålla kopplet och de var så duktiga med Bosse. 
På kvällen kom släktingar hem till Ingrids hus där vi körde den årliga paketleken (märker att vi har vääldigt många traditioner haha). Det blev buffémat med en blandad kompott och paketlek med tema hälsa. Kvällen avslutades med massa lek med Nora, Lovisa och Evelina. Jag är mer än gärna lekledare. Inte konstigt att jag vill bli förskollärare...
 
När alla hade åkt hem var det bara jag, Becks, Sebbe och Rebecka kvar i huset och vi var helt slut men Sebbe hade fått ett Harry Potter-TP och det var vi ju självklart tvungna att testa. Så himla kul. 
På torsdagsmorgonen kom Emmy och hämtade upp oss och vi åkte mot Målilla där vi skulle äta brunch hos Mojf. Efter en god brunch och samtal som avlöser varandra åkte vi hemåt. 
Jag är tvungen att visa en bild på Becks som sover för att demonstrera hur trött man blir av att fira jul med familj, släkt och vänner. 
Senare på kvällen kom Kristin och hämtade upp oss och vi åkte mot Bea där Vickan och hennes lilla Selma också var. Jag har ju bara träffat Selma 1 gång och det var på bröllopet, men då var hon ju bara några veckor gammal. Nu var hon ju ett..barn?! Herregud, jag smälte så fort jag såg henne. Vilket liten guldklimp. Det kändes så himla konstigt att se Vickan med hennes dotter, även om hon kändes så himla naturlig men jag har ändå känt henne sedan, ja, alltid?! och då se henne sitta och leka med en liten person som är hennes är en sådan konstig känsla haha. Ni förstår vad jag menar.
 
Här säger jag "åh herregud vad söt hon ÄR". Hon älskade min tumme som fick agera tuggleksak till henne. 
Vi gjorde hemmagjorda pizzor som blev riktigt goda. Sedan spelade vi lite spel tills klockan blev mycket och vi var tvungna att åka hemåt för att somna. 
På fredagen storstädade vi Ingrids hus och tackade för detta året. Det är så snällt att hon lånar ut hennes hus till oss, för annars hade vi inte fått plats och behövt åka fram och tillbaka mellan Kalmar och Hultsfred. Mamma kom och hämtade oss och vi åkte hem mot Kalmar. Vi lunchade ihop innan vi kramades hejdå. Jag och Becks gjorde absolut ingenting under kvällen mer än att titta på film. Jag kunde inte sova så istället tittade jag på dokumentären om Hasse och Tage som var mycket bra. 
 
Dagen efter var vi hundvakt åt Bosse hos Sebbe och Rebecka. Elin kom och vi käkade mat ihop och umgicks i några timmar innan jag och Becks åkte mot stan på kvällen för att se på Star Wars. Det finns mycket att skriva om filmen, men Adam Driver är personen som har gjort hela denna trilogi det kan ingen säga någonting om. På söndagsmorgonen vaknade jag av att Becks kramade mig hejdå och jag somnade om och sov lääänge. Spenderade hela gårdagen med att titta på hela säsong 2 av serien You. 
Idag åkte jag och Jenny in till stan där vi gick i affärer lääänge och fikade. 
 
SÅ. Nu var jag klar, herregud vad långt det blev. Men jag har haft en fantastisk julvecka och även om det blir intensivt och jag är helt slut efteråt är det värt det alla dagar i veckan. Jag uppskattar min familj och mina vänner så himla mycket. Det är något man aldrig ska underskatta.
 
Ha det fint!
0 kommentarer