juni månaden

Hej!
 
Det var ju evigheter jag skrev något så jag tyckte det var dags att uppdatera bloggen lite. 
Jag har en vecka kvar på jobbet innan jag går på semester och jag längtar såååå mycket.
Jag känner att jag går på sparlåga verkligen då det har varit en intensiv vår med allt vad det innebär. 
 
Jag gissar redan nu att detta inlägg kommer bli långt och väldigt hoppigt och det har säkert hänt en del som jag inte kommer ihåg sedan sist. Men jag ska försöka komma ihåg så mycket som möjligt.
Någon gång för några veckor sedan kom Johanna, Bea och Elin hem till mig i Kalmar för lite häng. Vi gick och käkade ute, vilket inte var sådär supergott tyvärr. Men mysigt att få sitta på uteserveringen. De sov över hos mig och vi somnade sent. 
Det har ju såklart jobbats. En dag fyllde min kollega Linda 30 år och på vårt jobb tar vi födelsedag på stort allvar med gott att fika och alkoholfri bubbel med tjusig krona på huvudet. 
Jag har såklart varit hundvakt åt Bosse. Det är ju tur att jag älskar honom enormt mycket. 
Vårt jobb åkte en kväll till Kalmar slott och gick på Monet utställningen och efteråt åt vi på restaurang. Vi har ju jobbat med ett konstverk som temaarbete under året vilket har varit väldigt roligt och kreativt på olika sätt och vi vill fortsätta med det även detta år. Så något från monet kommer det bli. Här är är mitt arbetslag. Det har varit jättekul och oerhört lätt att jobba med Johanna och Linda. Vi har varit väldigt synkade och tänkt likadant kring vår barngrupp. Nu har Linda blivit mamma till en liten flicka, grattis!! Så tyvärr jobbar inte denna trio ihop till hösten, men förhoppningsvis blir det lika bra med mitt nya arbetslag :)
 
I maj hade vi även möhippa för vår allas Mojf. Hon blev tyvärr inte överraskad då hon hade förstått att det var lördagen vi skulle anlända haha. Så hon hade redan packat och fixat iordning allt. 
Först åkte vi till en liten by utanför Vimmerby där bruden skulle knyta en krans som hon skulle ha i håret. Det var superfint där ute och vi fick lite frukostpåsar att förtära medan hon fixade iordning sin fina krans. 
Därefter åkte vi tåget från Vimmerby till Linköping som skulle bli vår slutdestination. Här påbörjades alla de uppdrag hon skulle få under dagen och kvällen. Bl.a. mitt uppdrag där hon skulle skriva ett tal till Jonte med knäppa ord som jag valt ut. Oerhört kärleksfullt hehe. 
Vi gick till vårt hotell och lämnade våra väskor innan vi begav oss ut på stan för fler uppdrag och iskaffe. Folk på stan skulle gissa vem hon skulle gifta sig med. 
Även be om livsråd av andra gifta par. Några bra tips, andra inte fullt lika bra. 
Därefter blev det lunch på brasseriet. En helt okej godkänd fiskgryta. De andra var dock inte nöjda med sin mat vilket var synd. Då var jag glad att jag valde fiskgrytan. 
 
Min lilla tvillingsyster ;) 
Därefter fixade iordning oss på rummen. Vi fick även med oss bruden ner till vårt rum. Så mysigt med att sminka sig, klä på sig och dricka lite gott och munnarna går i ett. Få saker som är sådär MYYYSIGA.
 
Därefter gick vi upp till rummen där bruden och hennes brudtärnor skulle bo och vi käkade en oerhört god sushi (den godaste jag ätit faktiskt!) samt lite fler uppdrag och lekar. Vi hann även göra mitt musikquiz. 
 
Därefter när alla var lite runda under fötterna gick vi och sjöng karaoke. Man höll ju inte ton om vi säger så. Och nu snackar jag givetvis om mig själv (bevis i form av videoklipp som spelades in)
Vi gick senare ut till frisk luft där vi satt och pratade en stund samt diskuterade ålder på ett killgäng som visade sig vara 20 år och åldersnojan bara slängdes i ansiktet på en he he. Vi gick till shotluckan och tog en shot innan jag gick tillbaka till hotellet med Becks och Tova och tryckte en pommestallrik med kebabsås innan jag somnade.  
Vi avslutar med dessa två bilder på hela glada gänget. På morgonen åt vi hotellfrukost innan vi åkte hemåt igen. Tack brudtärnor för en väldigt bra fixad möhippa och tack till resten av tjejgänget för härligt häng och tack till bruden som bjöd på sig själv under alla uppdrag och för att du är fantastisk hela du. 
 
Såhär härligt är det på väg till jobbet. Jag jobbar ju ute på landet och det är ju fantastiskt med denna vy utanför sitt jobb och när vi tar lådcyklarna med barngruppen. 
Jag har hängt med denna bönan. Eller ja, en stund åtminstone när hon inte har somnat på soffan ;)
En helg åkte jag, Bea och Johanna ut till Bäckebo för att återigen hänga lite. Värdinnan var helt slut så hon gick och la sig tidigt men vi andra satt fram på småtimmarna och pratade och skrattade åt typ allt? Väldigt roligt var det iallafall. Morgonen efter spenderades ute på trädgården och den första riktigt sommarvärmen.
Jag undrar hur många såna här hiss-bilder jag har? Säkerligen många..
Säkert lika många bilder på en sovande bästis ;)
Sedan sist jag skrev har tyvärr min andra bästis, Jennys mamma Bibban somnat in efter att ha varit sjuk i några år. Så fruktansvärt och hemskt och alla ord jag kan komma på. Jag, Emmy och Mojf åkte till Mariannelund för att gå på hennes begravning och den var såå himla fin. Begravningar är ju väldigt jobbiga såklart, men denna var så fin också. Så vacker sång och så fina ord som sammanfattade Bibbans liv och personlighet. Så det var både skratt och gråt under denna dag. Är så ledsen för deras familj och framförallt för Jennys skull och man önskar ju att de inte hade behövt genomlida detta. Älskade älskade du <3
Och för att fortsätta detta hemska så fick min egen farmor somna in för två veckor sedan. Hon åkte in med en hjärnblödning på fredagen och på söndagen somnade hon in. Jag åkte till Oskarshamn och fick säga hejdå. Hon vaknade till i några sekunder och jag fick säga mina ord till henne och jag hoppas verkligen hon hörde och tog in det. Jag trodde vi gick in i en annan persons rum då jag inte kände igen min egna farmor. Hon hade så platt hår, var liten som en fågelunge och hade inte inne sina löständer. Det var inte min farmor även om det var det. Jag stannade kvar i några timmar på stan tills min pappa, min faster Inga-lill och Kenneth också kom och vi gick in till farmor igen. 
Pappa följde med hem till Kalmar där vi åt sushi och tittade på The batman och hade en väldigt fin kväll, även om omständigheterna var konstiga. Klockan 5 på morgonen väckte pappa mig och sa att han hade blivit inringd av sjukhuset och han behövde åka. Klockan 7 fick hon somna in, lilla farmor. 
Hon var gammal och hon var klar med sitt liv, det har hon ändå sagt men ändå är det jobbigt att hon nu inte finns längre. Hoppas farfar tog emot dig med öppna armar och spelade och sjöng en vacker sång när du kom <3
 
 
Jag och Jenny har äntligen tittat färdigt på alla marvelfilmer. Eller okej, den sista guardians of the galaxy går ju på bio nu och den har vi inte sett men det låtsas vi inte om. Så vi kollade färdigt "den sista" marvel-filmen och åt god pizza.
Vår avdelning på jobbet stängdes och vi började jobba på en annan avdelning (där jag jobbade förra året), så nu är vi många vuxna och inte så många barn då många har gått på sommarlov. Men vi cyklar med lådcyklarna nästan varje dag vilket är mysigt. Bl.a. cyklade vi hit och hängde. Fint!
Vi firade midsommar och gjorde en tårta, till barnens stora glädje. 
 
 
Under midsommar hade jag Bosse och målade mitt gröna skåp till en dovblå färg. Jag har älskat mitt gröna skåp, men hade börjat tröttna lite så behövde lite förnyelse. Jag firar ju inte midsommar men jo färskpotatis och sill åt jag ju såklart. 
Åkte ut till Bäckebo för att hänga med Elin och Oskar i några timmar och käkade lite mat. Såhär fint är det ute hos dom. 
 
Ja men det var väl allt? Veckan som har gått har vi fixat uppe på vår avdelning. Det är ju så tråkigt att plocka undan allt man har fixat under året, men det roligaste är ju nu när man får iordningställa miljön. Igår åkte jag till Silverdalen för att mamma skulle sy lite i klänningen jag ska ha på Mojf och Jontes bröllop. Min moster Anna kom också från stockholm då de ska iväg på systerhelg på spa. Mysigt att få hänga med mina två förebilder. 
 
Nu får det räcka, jag orkar inte skriva mer. 
Ha det fint!
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer