semestern slut

Hej!
 
Det har blivit augusti och det är dags för en liten uppdatering. Sedan sist jag skrev har jag börjat jobba igen efter tre veckors semester (okej fyra allt som allt, men jobbade ju två veckor mellan Kreta och min andra semester). 
 
En kväll fick jag umgås med mina två syskon och deras respektive. Vi grillade massa goda grejer och spenderade kvällen med att spela spel. Fina familj!
 
Jag hade ju Becks och Simon hemma hos mig en vecka. En dag hade jag en sticka i foten som de fick dra ut och det skulle tydligen dokumenteras? Men hade inga andra bilder på dem tillsammans så denna får duga och så håller vi tummarna för att denna bild inte kommer florera på hemsidor med tvivelaktiga intressen.....
 
 
På fredagen begav vi oss till Målilla för att umgås med släkten hemma hos faster Carina. Tyvärr togs det inga bilder därifrån. Men vi grillade och åt gott, pratade och spelade spel. Mycket mysigt. Sedan kramade jag hejdå till Ume-paret som skulle köra hem igen dagen efter medan jag körde hem till Kalmar igen. 
En dag begav sig jag och Jenny till Bäckebo för att måla lite på Elin och Oskars hus. Det blir superfint. Efter att vi hade målat och käkat lunch begav vi oss hem till Oskas föräldrar som precis har flyttat in i deras hus som de håller på att renoverar och det blir SÅÅ fint. Mitt emot dem är det hus som Oskars faster har köpt och som är sådär läskigt gammalt (minns nu ej vilket årtal det var ifrån, typ 1700-talet?) och där måste det såklart renoveras en hel del innan det blir beboligt. Men vi fick gå en liten husvisning vilket var mer än spännande med knarriga golv, massa gamla saker som har legat där i mer än hundra år. Så obehaligt men coolt på samma gång. 
 
Ner till Elin och Oskars hus ligger Bäckebo skola som är till salu och varje gång jag åker förbi den så tar jag en extra kik då jag tycker den ser så fantastisk ut. OM jag hade haft massvis med pengar och var en duktig hantverkare hade jag verkligen velat köpa det. Men jag trivs så oerhört bra i Kalmar och är inte alls sugen på att flytta ut från stan.
Förra fredagen begav vi oss till Slagdala, älskade slagdala då det var dags för vår årliga helg där. Dessutom fick vi med oss Jenny denna gång vilket var superkul. Vi gjorde som förra året och hade en drinkkväll där vi hade delat upp oss och man fick göra sin egen drink som vi sedan röstade på. Bea och Elin började med denna margaritas. Såklart partyhattar på.
Kristin och Jenny hade fixat denna, som jag nu har glömt namnet på. Men då skulle man lägga i bubblet i själva drinken. Mycket uppfinningsrikt. De vann på presentationen. Men jag och Johanna hade den godaste drinken som hette summer breeze och som jag inte tog några bilder på. Men det var oerhört god; Vodka, lime, tranbärsjuice och grapefruktjuice.
 
 
Kristin hade förberett massa god och fixade grillat åt oss andra. 
Såklart badades det, men det fotade jag inte utan det blir dessa bilder som togs några timmar senare när vi satt inne och spelade spel, chillade och kliade varandra som vanligt. Älskar ju att slagdala inte har någon el, vilket gör att man måste sitta med massa tända ljus och det ser helt magiskt ut utifrån. Dessutom använder man inte heller mobilerna så ofta pga detta vilket alltid är ett plus. 
Det finns inte heller någon toa så det är ju utedass som gäller och man vänjer sig så snabbt med det konstigt nog, även om man är känslig som jag själv är kring toalettanvändning. Man får gå ut i den svala luften och titta upp på himlen som såg ut såhär. 
På lördagen var det virserums marknad, som man inte har varit på sedan ungdomen då det var den stora händelsen med marknadsfesten. Det är så mycket nostalgi att gå på marknad, alla dofter och alla stånd som har stått på ungefär samma plats sedan man var liten. Det inhandlades lite mariannelundsgodis och lite mat, men annars inte mycket mer. Kristin skulle åka på jobbresa så hon blev upphämtad av hennes föräldrar, som tog dessa gruppbilder på oss. Mina fina fina vänner, herregud vad jag älskar dem.
 
Sedan tog jag inga bilder. Eller jo, det finns några från när vi badade men då vi badade näck många gånger kan jag inte lova att man inte ser kroppsdelar och det vore väl inte toppen att ha på nätet om man inte vill. Men vi badade som sagt och Bea, Becks, Jenny och jag gjorde till och med en egen synkroniserad dans som vi visade för Elin och Johanna haha. På natten var det också stjärnklart så Bea, Jenny och jag gick ut och la oss på bryggan och kollade på stjärnor och stjärnfall vilket var helt fantastiskt och var absolut en av höjdpunkterna från helgen. 
 
Tyvärr blev inte söndagsmorgonen toppen då jag och Elin bråkade, men så kan det bli ibland och det löste sig ;) Här är två bästisar som inte kan vara osams mer än en dag haha. Jag tror verkligen aldrig vi har storbråkat, men tjaffs har det såklart blivit en del genom åren. Men så blir det ju när man känt varandra i typ 18 år. Så förutom det lilla tjaffset hade jag en superfin helg som var sådär kravlös och med ett sällskap som man kan vara sig själv med hundra procent. 
Vi lägger in denna bild från förra året på Elin och Oskars bröllop. Det ni ser på bilden är bruden som hade däckat först av alla haha. Jag hade inga fler bilder att visa men texten ovan blev så oerhört lång så ville ha ett litet bryt. 
 
I måndags var det första jobbdagen efter semestern. Det är ju en aning speciellt att jobba på en sammanslagning så det ska bli väldigt skönt att få återgå till det "normala" igen efter denna sommar. I onsdags och torsdags fixade jag, Linda och Johanna iordning uppe på vår nya avdelning som vi ska öppna nästa vecka. Det är ju gamla lokaler vilket kommer bli annorlunda mot de nya fräscha lokalerna vi har vart i, men vi försökte fixa iordning miljöerna så gott vi kunde. Jag tror barnen blir nöjda och miljöerna får liksom växa fram i sinom tid. Imorgon ska vi fira en försenad födelsedag, nämligen Elin som fyllde 30 år för ett halvår sedan. 
 
Ha det fint!
 
0 kommentarer