En rundtur i min lägenhet

Hej!
 
Jag tänkte det skulle vara kul att se min balkong?
 
Jag har en rätt så stor balkong, vilket egentligen är märkligt då min lägenhet är minimal så konstigt hur de som byggde lägenheterna prioriterade? De kanske visste att studenterna behövde komma ut en stund från sitt pluggande? Nåväl.
 
Jag har en soffa ifrån ikea och skulle gärna vilja ha ännu en del för att göra den större. 
Jag köpte också ett nytt bord då mitt förra blev helt förstört efter månader av solsken och regn och dessutom var den ju ett vardagsrumsbord och inte till utomhus. Därför köpte jag detta utomhusbord från IKEA. Jag ville helst ha det låga, men det var slut. Dock tror jag det var bra med det mindre då det inte tar lika mycket plats. Mattan köpte jag förra året och blev mer ett "måste-köp" då jag inte hittade några fina mattor överhuvudtaget. Men den duger, även om jag inte gillar att den är blå.
Här är lite växter. Krukan med mitt namn fick jag av Mia som har gjort den själv och jag älskar den. I den stora är det planterat pelargoner som jag inte trodde skulle blomma men såg knoppar igår så den är på väg.
Längst ner har jag planterat chili som sakta men säkert letar sig uppåt, heja. 
Haha så poserad bild med kaffekoppen?? Men här sitter jag nu vid datorn och dricker just kaffe. 
Jag visste att jag ville ha ett mer "matbord" än att behöva sitta i soffan och äta. Köpte denna i samma serie som just soffan (äppelö?) Dock insåg jag när jag kom hem att den ska monteras upp på en vägg som man också kan fälla ner, men jag kunde inte det då mitt fönster är ivägen och jag var inte supersugen på att borra i betongväggen. Så efter lite frustration hjälpte Becks mig att sätta upp den längs med balkongen med hjälp av små plastvajrar (heter det ens så? pallar inte googla). Så egentligen hade jag velat ha bordet på andra hållet, men det fick bli längs med och det duger gott. Jag hade först mina pallar att sitta på, men det var så obekvämt så hittade vanliga plaststolar från ikea istället som är lite lik soffbordet. 
Längs väggen har jag placerat en liten hylla där jag har lite andra odlingar som till exempel jordgubbar som var superliten när jag köpte den men när jag planterade den i en liten större kruka har den växt jättemycket och det vore så kul ifall det kom åtminstone EN jordgubbe?! Sedan även en ärtblomma samt i den lila krukan är det krasse och bredvid som inte syns är det spenat tror jag? Osäker. I hyllan ligger också gråa stolkuddar som jag har glömt att lägga ut men skitsamma, min vattenkanna och längst ner som inte heller syns är det en plastlåda med lite blandade saker som tex. en ljusslinga och lite grillverktyg som jag köpte när jag inhandlade en elgrill för några år sedan men som gick sönder förra året. Jag letar efter en ny relativt billig elgrll men hittar ingen. 
När jag börjar jobba och flyttar till en "riktig" lägenhet med balkong ska jag investera i en sån där SUPERDYR och JÄTTEBRA elgrill som finns för att kunna grilla varje dag. 
 
 
Såhär såg det ut igårkväll när jag satt här ute vid 23-tiden då det var SÅ varmt utomhus. 
Det bästa köpet jag har gjort till balkongen iår måste vara mitt parasoll. Jag bor ju nästan längst upp så jag har inget tak och därför blir det ingen skugga här vilket gör det helt olidligt att hänga här under somrarna. Så förra året satt jag nästan aldrig utomhus. Men när jag har mitt parasoll gör det att jag kan sitta utomhus. Haha varför låter jag som en reklamfilm? "Med nya parasoll 2000 kan du sitta ute på din balkong HELA dagen. Sol som regn. Köp den för bara 1000 kronor." .
 
Det enda jag INTE gillar med min balkong är dock att väggen bredvid mig och min granne inte är den bästa. Så ifall man står här i mitten av min balkong och kollar åt vänster och min granne är ute på sin balkong skulle vi kunna säga hej och ha en konversation ifall vi ville. Vilket jag inte vill haha. Så därför ska jag köpte en sån där stor skärmvägg och placera bakom soffan. Kanske sätta dit några lampor? 
 
Nej men som sagt jag älskar min balkong. Det är färger, mycket möbler, växter (vill dock ha mer) och värme men jag älskar den. Det var allt från mig.  Ha det fint!
0 kommentarer