Två födelsedagsbarn

Hej!
 
tänkte det vore kul med en uppdatering. Eller fö vem egentligen? Jag har ju, och fortsätter
konstatera att denna blogg faktiskt är för min skull som en egen minnes-dagbok att ha.

Här är jag. Hej hej! Dock inte i realtid utan detta var förra helgen. Har tydligen blivit en "rulla håret med spolar-tjej". Det blir ju inte lika mycket svall som de tjejer man ser på TikTok (referera till Matilda djerf). 
förra veckan åkte jag och mina två kollegor på en workshop i land art. Alltså skapa konst ute i naturen och hur man kan göra det på förskolan. Blev inspirerad trots att jag kände mig malplacerad då jag inte är så "artsy". Kul och mysig grej iallafall. 
de flesta bilderna på min mobil är ju från mitt jobb och som inte ska läggas in gör, men tänkte det skulle funka med en bild på när vi jobbar med grålera utifrån vårt konstverk. 
har ätit, som sig bör. Denna gång blev det gnocchi med tomater och basilika. Mmmm.
har haft denna älskling hos mig. 
förra helgen åkte jag till Silverdalen för att umgås med familjen på valborg och fira två kusiner som fyllde/fyller 7 och 10 år. 
 
lekte ute i lekparken typ hela lördagskvällen med tjejerna. Älskar dom så mycket och de är så roliga och smarta och fantastiska. dock Känns de snarare som mina småsystrar istället för kusiner haha. 
på söndagen åt vi våfflor till lunch innan vi begav oss till eksjö för att fira valborg. Men först stannade vi och skulle på utflykt. Minns ej namnet men det var ett stort stup med berg ifrån istiden. jobbigt att gå men vackert när man var längst upp. Här är gänget. 
ut på upptäcktsfärd 
haha inte så natur-kompatibel må jag säga. mamma <3
fikade och det är ju det mysigaste att få göra i naturen med familj och utsikt ändå?
 
 
därefter åkte vi mot mamma och Annas hemstad; Eksjö. När vi var små bodde ju mormor där så vi spenderade mycket tid i Eksjö så man får nostalgikänslor när man befinner sig i den staden. "Där var den bästa godisbutiken med knäppaste godiset" eller "på skolgården fanns den där stora traktordäcket som gunga och det var sååå roligt att gunga på den" och "där är mormors balkong där vi låg och spottade på folk som stod nere på gatan som skulle gå till banken"(jävla skitungar.)
 
MEN en tradition som har funnits i över 60 år är att fira valborg genom att det är ett litet spel där vintern rider in med drottningen som är kidnappad men helt plötsligt kommer våren och tar över och räddar drottoningen och vintern försvinner. Mysig grej och de som rider är väldigt duktiga och framförallt hästarna såklart. Mysig grej isllafall. 
och ja juste Nora fyllde ju faktiskt år denna dag. Så stort att fira 10 år på jorden, så knäppt ändå att det var så längesen hon föddes och jag bodde i Stockholm och fick vara en del av hennes liv från början med barnvakteri och häng tillsammans med den lilla skrutten. 
när vi kom hem sent på kvällen fick hon vara vaken längre pga blivit äldre så vi tittade på Eva och Adam. 
på 1a maj kom även Rebecka och Sebbe för lite kalas. Vi åt burgare efter födelsedagsbarnets önskemål och vi har presenter som bägge tjejerna blev nöjda över. Tur. 
lite gos med Bosse hanns ju med såklart.
de hade fixat efterrätt i form av hamburgare även det men med andra ingredienser. rolig grej. 
grattis till Nora och Lovisa, världens bästa ungar som finns. 
senare åkte de hem till stockholmarna medan jag tog med mig Anna hem till Kalmar då hon skulle iväg och jobba i närheten av Kalmar dagen efter. vi åt sushi och kollade på standup innan vi somnade. 
veckan På jobbet har varit intensivt med massa massa möten. Det blir en hel del när man har de äldsta som ska gå upp till förskoleklass inför hösten.  fick en liten blombukett av barnen efter vi varit ute i skogen. 
 Det var allt från mig. Ber om ursäkt om det ser Lite rörigt ut men skrivit från min iPhone, men orkar ej kolla igenom. som vanligt. 
 
ha en fin helg! 
0 kommentarer