magsjuka och sådär

Hej!
 
Det är bara några dagar kvar till julen och jag ligger hemma med magsjuka. Det har varit många sjukdomar på jobbet så det var bara att vänta på min tur. Jag hade dock föredragit typ förkylning och hosta än att behöva spy upp allt och inte få i sig någon mat... Jag mår dock lite bättre nu för stunden och passar därför på att blogga lite. 
 
Förra fredagen var jag sjukt sugen på en macka. Jag är ju en sub-tjej, om det begreppet ens existerar? Men då iallafall gjorde jag en ban mi med lax och koriander som var SUPER. Alltså sådär god att man sitter i tystnad och bara njuter till fullo. Den ska verkligen göras flera gånger. 
(rekommenderar ej att skriva om mat när man är magsjuk, bara ett tips. men nu går vi vidare till nästa bild istället)
Förra lördagen tog jag bilen mot Virserum. Det var dock iskallt och halt så jag körde sakta. Men jag skulle åka och hälsa på lilla farmor, som inte mår toppen tyvärr. Min faster Inga-lill, Kenneth och Maja var även där så det var mysigt att träffas innan Carinas 60-årsfest som var själva syftet med besöket uppåt landet. 
Självklart ska fotoalbumen fram och tittas på direkt. Älskar det. Bilden ovanför är ifrån farfars 70-årsfest och jag och Becks spelade flöjt. Stackars människor som behövde lyssna på det. Oerhört jobbiga ungar som ville framträda hela tiden (detta var alltså bara en av flera framträdanden vi gjorde under kvällen haha). 
Resten av kvällen spenderades i Målilla tillsammans med släkten och firandes av Carina som nu fyllt 60 år. Lifvens kom och sjöng och höll låda i några timmar samt mamma och Inga-lill hade fixat lite uppdrag till födelsedagsbarnet. 
För att demonstrera att jag faktiskt bar klänning så togs det en selfie medan jag höll på och diska i köket. Kände mig väldigt fin trots att jag var lite ovan.
Avslutningsvis blev det musikquiz som vi vid kusinbordet vann ;) Bra jobbat till oss!
Såhär fint såg det ut en dag utanför mitt jobb. 
 
Förra tisdagen var det ju lucia. Våra barn på den avdelningen jag jobbar på skötte sig kanon och gick runt till de mindre och sjöng hela lucia-repetoaren, vilket gjorde mig väldigt stolt. På kvällen mötte jag upp Elin och Jenny. Vi tog en snabb fika innan vi begav oss till kyrkan för att titta på lucia. Dock hade vi misstolkat och trodde det skulle var lite äldre barn, men nu var det barnkören som sjöng, vilket såklart var fint och gav en nostalgi från när man själv var med i barnkör och gick lucia. Älskar också att jag alltid får till så mycket glädje av mina vänner på bild...
I fredags åkte jag och Jenny ut till Bäckebo där vi skulle göra julgodis som vi nu har gjort till en jultradition. Vi väljer ut tre godissorter som vi gör tillsammans. Om jag är duktig på att baka? Hm nej. Inte om man ser till sista bilden som blev resultatet av en egengjord daim. Men tur att jag har två vänner som kan baka så att det ändå blev lite godis iår ;)
Vi tittade även på julfilmen Klaus som har kommit att bli en av mina favorit julfilmer, då den är så mysigt. 
 
I lördags hade jag Bosse hos mig hela kvällen, vilket var mysigt. Här stirrar han på min mat som jag åt. 
En proper Ellinor åkte tillsammans med Sebbe till Hultsfred igår och tittade på mammas julkonsert som hon hade tillsammans med sin kör, som de har varje år. Dock kom vi försent och fick de sämsta platserna men sången hördes ändå. Alltid oerhört fint och man får så mycket gåshud när de bl.a. sjunger o helga natt samt nessum dorma. 
 
Och på kvällen när jag kom hem började jag må skit och har spenderat hela natten på badrumsgolvet nära toaletten.. Inte så trevligt. Jag har dock jobbat lite idag då mitt arbetslag skulle ha vår utvärdering för terminen som har varit och den ville jag verkligen inte missa, så jag var med en liten stund. Jag har annars mest hängt i soffan och tittat på Fanny och Alexander, som jag har glömt att jag tycker om väldigt mycket? Dock var det den långa 5-timmars versionen vilket var en aning lång, men jo den är riktigt bra. 
 
Ha det fint!
 
 
 
0 kommentarer