stockholm m.m

Hej!
 
Fredag woop woop. Förvisso blir det inte riktigt samma fredags-känsla när man pluggar då man inte är i skolan varje dag i veckan. Dessutom snöar det ute och jag grymtade till likt en björn när jag tittade ut.
Jag trodde verkligen inte att det skulle komma någon snö i och med att vi inte har haft någon sedan november. Förvisso ska jag åka upp till Umeå om två veckor och där kommer det vara snö och minusgrader så det är väl bara att förbereda sig. Jag saknar Becks OTEROLIGT mycket så det ska bli supermysigt att få umgås med henne. Men låt oss prata om något annat, till exempel lite vad jag har gjort sedan sist?
 
En dag lagade jag biang biang nudlar. Jag VET att de ser lite osmakliga ut och egentligen ska de se mycket godare ut. Ni får googla. Men det var iallafall så himla gott. Det är alltså egengjorda nudlar som var jätteenkla att göra, det krävs bara mjöl och vatten samt massa tid då de ska stå och vänta i flera timmar. Detta kommer jag definitivt göra fler gånger!
 
(Fråga mig inte om fotot, jag var morgontrött och tyckte det såg fint ut haha?)

Förra torsdagen tog jag tåget mot Vimmerby där jag blev upphämtad av mamma och vi åkte vidare mot Stockholm. Vi mötte upp Anna och gick in och hämtade Nora på hennes fritids. Alltså fritids hörrni?? Skruttungen går alltså på fritids? Mitt hjärta smälte när hon gick runt och stolt skulle visa upp saker hon har gjort i förskoleklassen och vi fick hälsa på hennes fröknar. Sedan gick vi och hämtade Lovis som blir en ny unge för varje gång man träffar henne. Hon ska ju fylla 4 år och det känns som att det händer så mycket i den åldern. 
 
Iallafall kom vi hem, lekte och åt god mat. Nora fick feber så hon var totalt utslagen resten av helgen tyvärr stackaren. På kvällen visade Anna filmer som min morfar hade spelat in men som nu Anna hade gått och fixat så man har ändrat formatet och kan lägga in på datorn. Det var så himla kul att få se sin familj i rörlig form? Det är ju något man är van vid från sin egna barndom (nåja det fanns ju inte i överflöd precis) men jag har ju bara fått se mängder av foton och att få se videos på dem gjorde mig så himla glad. Sedan tittade vi på biilder och hörrni, ens mormor och morfar var ju så jädra smashing?? Här är dem i 30-års åldern och man själv klär sig som en potatissäck i jämförelse. 
På fredagen fick Nora stanna hemma med Anna medan jag och mamma åkte in till stan. Jag hatar ju att gå på drottninggatan då det alltid är massa folk men för mammas skull gick vi lite i affärer och gick dessutom in i gallerian där vi lunchade på vetekatten som hade en jättegod sallad med varmrökt lax samt den godaste semlan jag har ätit i mitt liv. No joke. Jag älskar kvalitétstid med min mamma. Sedan skyndade jag mig hem för att Anna skulle åka till jobbet och jag skulle ta hand om sjuklingen. Vi gick ut en liten sväng då Nora skulle få lite luft. När vi kom hem kunde jag inte öppna dörren med nyckeln så vi var alltså utelåsta. "mamma skulle inte ge dig den svåra nyckeln utan den lätta nyckeln Ellinor" "mmm jag vet". Men efter någon timma av filmtittande på mobilen kom mamma hem och försökte i 5 sekunder innan dörren öppnades. Jag blev måttligt irriterad. 
 
Mamma gick och hämtade Lovisa på föris medans jag var barnvakt åt Nora. 
Jag var bara tvungen att göra ett litet ihopklipp av dessa två bilder. Den översta är såklart när jag var barnvakt när hon var en liten plutt och vi ägnade kvällen till att titta på pippi långstrump, hoppa från soffkanten (såklart inte jag haha) och sparkade boll. Nu blev det istället läsa böcker (hon kan alltså läsa? Vad hände där liksom??) och spela bamsespelet. 
Lovisa och mamma kom hem och vi lekte lite, målade, läste böcker tills det blev kväll och vi åt makaroner och kött(veg)bullar till kvällsmat och tittade på saltkråkan. 
På kvällen kom Anna och Robban hem och hade köpt med sig ost och kex och lite rödvin. Så himla gott. Vi satt och pratade länge och kom in på ämnet humor och hur olika humor man har och vi fick visa varsitt youtubeklipp eller något man skrattar väldigt mycket åt. Jag tyckte vi skulle se på Greg Davies standup på netflix för jag hade en känsla av att de skulle tycka om det. Och hörrni, det blev en succe. Jag tycker jag slänger ut tips på olika saker hit och dit till vänner och familj men det är sällan någon lyssnar på mig haha, så därför gjorde det gott i hjärtat att jag fick bekräftelse på min humor. Så ett tips till alla er som gillar standup och framförallt gillar komikern Greg Davies. 
Jag måste lägga upp ett kllipp på en compilation när han är på the graham norton show som jag har tittat på ca 1 miljon gånger. Ah brittisk humor.
 
 
I måndags var jag på en kursintroduktion för vår nya kurs som inte kommer bli så himla roligt då den fokuserar jättemycket på dokumentation och styrdokument osv. I onsdags åkte jag och Malin ut till Lisa i Lindsdal där även Sandra var. Lisa hade dukat upp ett frukostbord med masssssa goda grejer som vi åt medan vi pluggade. Men såklart blev det mest skitsnack som det lätt blir. Igårkväll kom Jenny hit då vi skulle titta på de två avsnitten av outlander som hade släppt. Jag har varit så duktig att jag inte har tittat i smyg vilket jag egentligen skulle kunna ha gjort men ville ändå vänta på henne. Vi drack kaffe och jag hade gjort en äppelpaj som vi åt medan vi tittade på avsnitten. Supermysigt!
 
Om en stund kommer Elin och hämtar upp mig och då vi ska in till stan och fika och prata ikapp då vi inte har setts på 2 veckor. Ha det fint!
0 kommentarer