28 september

Hej!
 
Vi kör på med två inlägg på raken. 
 
Tjejen som alltid bär svart. Så glatt.
En dag efter jag hade pluggat frågade Elin om jag ville gå en promenad, det ville jag.
 
 Förra fredagen skulle jag äntligen få se Dune på bio. Jag, liksom resterande filmnördar i världen hade sett fram emot att se denna film då den pga pandemin skjutits fram och skjutits fram. Jag var super pepp. Speciellt efter att jag såg trailern för första gången som jag tyckte var magi.
Jag mötte upp Oskar, Jenny och David. Elin skulle följt med men ångrade sig i sista sekund pga att hon tyckte filmen lät tråkig........Och därför har jag nu sagt upp min vänskap med henne. SKOJA!
Filmen då? Jo men alltså jag älskade den. Jag tyckte den var riktigt riktigt bra. Det var en av de absolut vackraste filmerna jag har sett rent fotomässigt. Alla frames skulle kunna vara ett vackert fotografi redo att ställas ut på vernissage. Musiken!!!!!! Herregud Hans Zimmer, du är ett geni och det bevisar du om å om igen. Casten var också super, framförallt Rebecka Fergusson (och hallå varför stoltserar vi inte ännu mer över denna svenska stjärna?? Hon är ju otrolig?) och Timotheé Chalamet som också är helt otrolig. Det finns så mycket att skriva om denna film men ska inte göra det. En av årets absolut bästa filmer och jag går fortfarande runt och tänker på vissa scener då den verkligen har fastnat hos mig. Se den!!
Jag tog det jättelugnt förra helgen. Låg i sängen och tittade på tiktok och åt ribolita som är en italiensk soppa som jag rekommenderar. Mycket umamig och god, mmm..
Annars under veckan pluggade jag med min grupp och vi gjorde en redovisning som gick sådär. Men det var första riktiga redovisningen på plats i skolan sedan innan pandemin, så man hade nästan glömt bort hur nervig man blir. 
 
I fredags hände något mycket roligt. Jag skrev nämligen på ett kontrakt för en ny lägenhet!!!! AH så pepp jag är. Jag var inställd på att söka i januari när jag slutar skolan, men blev övertalad av mamma som tyckte jag skulle börja leta redan nu för att vara på den säkra sidan. Jag har ganska mycket köpoäng så blev erbjuden en tvåa i ett bra område så jag åkte dit och kikade och kände direkt att jag ville ha den så tackade ja. Jag ser fram emot att inreda den och framförallt att slippa denna lägenhet. Jag älskar min lilla studentlägenhet konstigt nog, men oj vad jag är sugen på en riktig lägenhet som är större. Jag kommer kunna ha en soffa?? Bara det liksom?! 
Jaja, jag flyttar den 1a december så jag får vänta i några månader till. 
 
 
I lördags fyllde jag och Becks 29 år. Jag unnade mig faktiskt en rejäl klippning hos frisören. Jag har inte varit hos en sådan på kanske 7 år eller så?! Så nu känns håret mycket friskare och lättare. 
Senare under dagen åkte jag och Jenny hem till Johanna i Berga där även Elin, Kristin och Bea var. Vi skulle ha vår årliga kräftis (haha vi började liksom förra året?). Vi alla hade fixat och tagit med oss och allt var såklart jättegott. Framförallt kräftorna. Älskar kräftor. 
Förutom att käka kräftor (Johanna och jag slog tyvärr inte våra egna rekord från förra året, pinsamt nog) så hade Kristin en liten musiklek som var rolig. Vi körde också lite alkohollekar. 
Mojf hade lärt oss denna på bröllopet. Man skulle blåsa på en kortlek och den som fick ner hela kortleken straffas genom att dricka. Mycket roligt. 
 
Jag ska inte ens säga vad som händer här, men låt mig säga att jag har knäppa vänner.
Klockan blev mycket och vi alla somnade. 
Morgonmys med dessa härligheter. 
Jag vet att jag har sagt det miljoner gånger men finns det något mysigare än någon slags övernattning med sina bästa vänner? Tror ej det. Även om man nu är 29 år fyllda så känns detta fortfarande som när man var liten.
Bea, Kristin och jag åkte till caféet i Berga som har så otroligt goda efterätter. Jag hittade även två stolar som jag tyckte om och som hade ett bra pris på, dock ska de kläs om. Vädret var också helt fantastiskt så vi kunde sitta utomhus. Jag åkte vidare mot Silverdalen för att umgås med mamma resten av kvällen innan jag tog tåget hem. Nu får jag vänja mig i några veckor att inte ha en bil då jag skrotade den jag hade och ska få en ny (gammal) bil som Tobbe håller på att rusta upp. Jag har ju liksom inte haft mitt körkort längre än ca 6 månader och utan körkort i 28 år, men ändå har jag hunnit bli bekväm att ha en egen bil.
 
Idag åkte jag in och mötte upp mina klasskompisar då vi skulle luncha ihop och snacka igenom den muntliga tentan som vi skulle ha på eftermiddagen. Jag var supernervös, som alltid, men det gick över förväntan och det blev istället en intressant diskussion. Resterande veckan ska jag bara skriva på min skriftliga tenta, spela padel samt jobba lite. 
 
Ha det fint!
0 kommentarer