Edda är född.

Hej!
 
Det är söndag och jag har precis tittat färdigt på tv-serien Huset. En dansk serie som handlar om ett fängelse. Verkar mycket lovande. Jag tänkte jag skulle passa på att uppdatera lite då jag inte har skrivit sedan 23:e september.
 
Sist jag bloggade hade jag varit på sjukhuset och besökt Elin och Oskar som låg inne i på sjukhuset pga troligtvis en havandeskapsförgiftning. Det var såklart mycket oro, men det var ändå fint att få komma och hälsa på lite och få peppa och trösta lite. 
Söndagen den 24:e september, eller ja tekniskt sett natten den 25:e runt 00.30 ringde Elin och berättade att deras lilla bebis hade fötts några timmar innan. Jag var helt i chock och var tvungen att fota detta ögonblick för att minnas detta. Lilla Edda föddes i v. 27, alltså för tidigt. Men hon ville komma ut i världen och säga hej mycket tidigare än vad hon skulle ha gjort. Och även om det har varit läskigt så är jag så glad för det. Jag tror ju inte på ödet eller något sånt, men det kändes som att det var menat att hon skulle komma ut nu och det känns så självklart att hon finns? Så knäppt, jag känner henne ju inte ens?
Föräldrarna fick vara i Linköping de första veckorna så det blev en del facetime-samtal och Elin var så fantastisk och höll oss uppdaterade. 
Jag fick ju bilder och videos skickade till mig, men här var första gången vi facetimeade och jag fick se henne in action. Så himla fint.
Och jag har hängt med Bosse, såklart. Nu var det ett tag sedan så saknar honom enormt mycket. Men nästa helg ska jag vara hundvakt igen <3
Och äntligen fick jag träffa den stolta modern, aka min bästis, som under flera veckor behövt hantera så stora känslor på olika sätt. Så stolt över dig Elin, men det vet du <3
Förra helgen kom hämtade jag och Jenny upp Johanna från tågstationen för att vi skulle hänga mellan fredag och lördag. Vi hade först planerat att laga mat tillsammans hemma sedan gå ut och ta en drink, men efter mycket om och men blev det inte så utan vi stannade hemma. Vilket var så skönt. När man inte träffas superofta, men ändå har växt upp tillsammans blir det oerhört mycket prat och man vill ta igen förlorad tid och få uppdateringar från bekanta hemifrån osv. Det blev en väldigt mysig och fin kväll. 
På lördagen lämnade vi av Mojf vid tåget igen och sa hejdå innan vi begav oss till bokaffären för att köpa en bok åt Elin. Hur fin? Gick därefter på en promenad i blåsten med Elin.
 
På söndagen kom Jenny till mig och vi gjorde detta oerhört goda på bilden ovan. Små tortillas med lax, en coleslaw på vitkål dill och gurka samt avocado. Min nya favoritmat, det är såå gott. Vi har ju tittat igenom alla marvelfilmer samt tittar vi på outlander tillsammans, men nu har vi börjat titta på serien American horror story. Jag kollade ju på den serien för några år sedan så jag var mycket peppad. Nu ska vi påbörja andra säsongen. Den är riktigt riktigt bra. En serie som passar nu i halloween-tider dessutom.
Förra veckan fick vi reda på att vi hade vunnit ett pris från kalmar kommun. Väldigt roligt och såklart firade vi lite under vårt APT med alkholfri dryck (såklart) och fika. Jag älskar och trivs på mitt jobb och är så glad över att jag hade en sådan tur att just den förskolan skulle bli mitt första jobb som förskollärare. 
I torsdags skulle jag och Jenny umgås och vi fick ett samtal från Elin som frågade om någon av oss var förkylda och om vi inte var det, isåfall ville komma och hälsa på och träffa Eddan för första gången. Självklart ville vi det så jag gasade mot sjukhuset. Det var så kul att äntligen få träffa henne och det känns så knäppt att hon faktiskt finns på riktigt. Hon har dessutom blivit så stor i jämförelse när hon föddes och då var det bara för 1 månad sedan. Så sjukt coolt att få vara med och se denna resan. Fina Eddan <3 Och återigen måste jag påpeka hur grymma Elin och Oskar är? Så stolt över bägge två och ni är redan otroliga föräldrar till ert barn.
Och igår åkte jag och Jenny till Berga för att träffa Johanna, Bea och Kristin för att äntligen ha vår kräftskiva som vi nu har haft några år. Dock med allas olika scheman blev det att vi fick ta den senare än vanligt, men huvudsaken är ju att den blir av. Johanna hade gjort oerhört god mat och kräftor är ju det godaste så jag var mycket nöjd. Lite spel och häng hanns det också med innan det blev sent och vi körde hem till Kalmar igen efter en väldigt mysig och välbehövlig kväll med sina närmaste vänner.
 
Ha det fint!
 
0 kommentarer