november

Hej!
 
Nu var det dags för att återigen uppdatera min blogg. 
 
 
För två helger sedan åkte jag direkt från jobbet mot Stockholm tillsammans med Elin, Johanna och Bea. Vi skulle äntligen besöka Kristin som nu har bott i huvudstaden i ca 2 år. Så nu var det dags. Vi kom fram rätt så sent på fredagskvällen så efter en liten tour i Kristins fina lägenhet och lite prat så somnade vi rätt så omgående. På lördagen var det bara att gå upp tidigt för att "fånga dagen". Vi gick och käkade en oterolig brunch. 
 
Vi besökte Hallwylska museet. Ett hem ifrån tidiga 1900-tal innehållandes allt möjligt. Hon som bodde där var en riktig samlare och ville att hennes hem skulle bli ett museum när hon skulle dö. Mycket extravagant inredning och arkitektur. 
Efter lite museum-besök och lite shopping i affärer (betoning på lite då det blev en handtvål för min del) så var några sugna på fika och några sugna på vin. Så vi hittade en restaurang på östermalm som levererade bägge. Jag var sugen på en hårdost och kex med fikonmarmelad och en negroni. "A negroni sbagliato with prosecco in it", (de som vet de vet).
Gick in i saluhallen. Älskar sånt där man får gå runt och titta på de olika matvarorna. Köpte "årets glass-smak 2022" vilket var saffransglass som var otroligt god. 
Vi kom hem till lägenheten efter en heldag på stan och man var rätt så trött. Men lite vin, musik och fixa iordning sig med sina vänner är alltid peppande. Sedan tog vi en skumpande taxi mot kungsholmen för att käka på restaurang. Jag tog en väldigt god pasta med räkor, vitlök och massa persilja mmmmm.. Jag och Elin delade på två efterätter, bl.a. en tiramisu och denna godhet ovan som var som en slags italiensk glass med pistaschnötter och någon slags körsbärgrej. 
När det blev senare åkte Elin hem och sov och vi andra "gjorde stan" hehe. Nej men vi gick till en pub och drack öl och HERREGUD vad högljutt det var. Man hör ju ingenting? Det kan inte vara att man nu är 30 år och kräver annat utehäng, de måste väl ha börjat höja musiken på uteställen nu för tiden? Eller? Vi var inte ute så länge iallafall då alla var rätt så trötta. 
 
På söndagen bjöd kristin på en väldigt väldigt god frukost i form av amerikanska pannkakor. Vi åkte hem strax därefter för att inte komma hem allt för sent. Tack för helgen fina ni <3
På tisdagen därefter träffade jag äntligen Jenny som jag inte hade träffat på vääääldigt länge. Vi åkte hem till detta spökhus, aka Elins hus. Säg att du befinner dig i ett hus under elkrisen utan att säga att du befinner dig i ett hus under elkrisen..., ;) 
Förra fredagen kom Mojf till Kalmar för att umgås med Elin, Jenny och mig. Vi sågs ju runt samma tid även förra året. Vi var hemma hos mig och åt lite plock, sminkade och fixade iordning oss (återigen, älskar detta häng) innan vi åkte till Blomlöfs som är en fiskrestaurang. 
Det dracks goda drinkar
Alla vi beställde moules frites som är guds gåva till fölket typ. Det är så gott!! 
Hej hej fina personer!
Efter att ha käkat upp maten gick vi till västerport, fortfarande en favorit när det gäller att hitta goda drinkar då de är så proffsiga där. 
Och här har vi gått vidare till nästa ställe som också blev sista stället. Men låt er ej luras, klockan halv 12 åkte vi hemåt igen så det var inte en röjig kväll utan en kväll med god dryck och sällskap.
 
På morgonen efter blev det lite frukost innan vi åkte till Bäckebo för att fika lite och gå omkring i Elin och Oskars hus då Mojf inte varit där innan. En mysig fredag och lördag helt klart. 
Hejhej är är jag i Sebbes och Rebeckas hiss påväg att hämta the love of my life, Bosselibo. 
På lördagen lagade jag en god fisksoppa, gosade med Bosse och körde på fulla människor som varit på fotbollsfest på natten. 
 
Nu var det alles, ha det fint!
0 kommentarer