27 april 2020

Hej!
 
Jag hoppas alla mår bra. Livet rullar på trots allt runtomkring som händer. Det måste det.
Förra helgen åkte jag faktiskt ner mot Hultsfred för att umgås med Bea och Kristin. Men vi höll oss för oss själva och befann oss inte i några folksamlingar precis. Men det var så himla välbehövligt från min sida. I fredags kväll mötte jag upp mamma vid stationen för att säga hej och få umgås lite. Egentligen skulle vi ju firat henne helgen innan men pga coronan gick det ju inte, men jag passade på att stjäla en timma eller två när detta tillfälle uppenbarade sig. På kvällen bjöd Bea på en god sojafärsås och spaghetti och vi tittade på Seven innan vi somnade sent. 
Vi vaknade upp sent och hade bestämt sedan tidigare att vi ville komma ut till skogen så det blev att vi åkte till more kastell då det är så himla vackert där. 
haha ja, det är la klart man ska fotografera när tillfälle ges
 
Det åts god (soja)korv m bröd
Samt lite kaffe och kaka. Jag vet att jag har sagt det ofta, men det går inte att sägas för mycket: det är så gott och mysigt att äta utomhus. 
Efter att ha varit utomhus hela dagen och att vi dessutom körde lite fel så kom vi hem rätt så sent. Vi hade köpt med oss massa gottis. Nu var det dags för lite ölprovning. Kristin har gått kurs för att hålla i det så då är det SJÄLVKLART man måste utnyttja sin vän för det. Jag tycker ju om öl, men är ju rätt kass på det. Jag är väldigt okräsen kring vad jag dricker för ölsorter då jag tycker allt smakar gott. Men nu fick man en basic-genomgång på olika ölsorter, vilket gjorde det betydligt lättare att sortera ut vad man tyckte om mest osv. Det var svinkul. Dock ska man inte förringa min och Jennys ölprovning och kommande sådana, men det är mer av ett "snillen spekulerar kring öl" , utan att någon av oss har någon större kunskap men som är roligt ändå. 
 
För övrigt gillade jag stouten bäst och vanlig lageröl minst då jag tycker den är lite tråkig i jämförelse med andra roligare sorter.
Vi spenderade resterande kväll med lite rödvin och prat om det mesta. Jag tycker så mycket om att umgås med dessa där samtalen både är högt och lågt. 
Dagen efter mådde jag mindre bra. Såg ut och kände mig som en tumme som bild ovan demonsterar. När Kristin hade åkt hemåt stannade jag kvar några timmar hos Bea och slötittade på youtube och även Love is blind på netflix innan Sebbe kom och hämtade mig och vi åkte hemåt till Kalmar. Jag tog denna bild och skickade till Becks medan Sebbe hade en utläggning av olika fotbollslag och padel-relger och mycket annat. Ni förstår känslan, när man inte är så pigg och någon sitter och pratar och pratar om något som är så jädra tråkigt men man vill inte vara oförskämd och avbryta haha. Jag tycker min blick säger allt. 
Jag lägger faktiskt ut denna då jag tycker om bilden så mycket. I detta ögonblick berättar Mojf att hon ska bli tvillingmamma till hösten. Hon "gick ut" med det i fredags så då hoppas jag inte att det gör något att jag skriver om det. NEJ MEN jag är SÅÅ himla glad för deras skull att det går inte ens att beskriva. Grattis till er <3<3 Bara massa kärlek och lycka!!
Från bebislycka till att skriva om risotto, men det får bara bli så. Häromveckan låg jag och tittade på Nisse Hallbergs coq au vin karantän, där han lagar mat live på youtube. Jag insåg att jag hade lite ingredienser jag med så lyckades slänga ihop någon slags grundrisotto med vitt vin och parmesan som blev god. Dock hade jag velat ha någon svamp eller kanske sparris. Detta ser mest ut som typ risgrynsgröt, men det var gott jag lovar. Dock hade den väl mått bra av att kokas liiiite längre men var hungrig och hade 0 tålamod. 
 
Förra veckan var jag bara hemma och skrev färdigt mitt arbete i denna kurs, vilket gjorde att jag inte var utomhus eller knappt pratade med någon på 3 dagar. Men det gav ju resultat och jag lyckades skriva färdigt skiten som jag hade skjutit fram. På kvällarna tittade jag på Skärgårdsdoktorn. Jag älskade den serien när jag var liten och även om den egentligen är rätt kass så får man så mycket nostalgi av att titta på den. Som till exempel när Wilma är på nyårsfest. Jag var bara ca 8 år men minns så himla tydligt hur jag också ville bli tonåring och gå på fester, umgås med kompisar och killar, sminka mig osv. Så himla ledsamt egentligen? Man ska passa på att vara barn så länge man kan. Efter att jag hade sett detta avsnitt köpte jag också sånt där färgat löshår man skulla sätta i en bulle för att håret skulle vara spretigt. Så himla fult haha. Jaja vi går vidare.. 
Så i lördags hade jag bjudit in Elin och Jenny för lite brunch och välbehövlig människokontakt haha. Dock ringde Jenny på morgonen och berättade att hon inte mådde så bra och om det inte vore för dessa tider hade hon såklart kommit, men man ska ju inte chansa på sådant. Så det blev att Elin kom själv. Brunchen bestod av egenpressade morotsjuice, "matiga bananmuffins" m mörk choklad, avocadotoast med pocherat ägg (jag har alltid velat testa och jag lyckades. Nu har jag ätit pocherat ägg 3 dagar i rad till frukost och älskar det). Sedan en banan och blåbärssmoothie, kaffe samt våfflor med chevre, hjortonsylt och pinjenötter. Om jag skulle välja en favorit blir det våfflorna. Allt med chevre och jag är fast. Allt var faktiskt väldigt gott. Brunch for the win!
Umgicks med Elin i några timmar vilket var så himla mysigt och bra!!
På kvällen var jag hos Sebbe och Rebecka. Vi gjorde egengjorda pizzor samt spelade Harry Potter TP. Jag och Sebbe kom på delad andraplats. Jag tycker ändå jag har koll på HP, men när man hör dessa frågor inser man att man inte har det. 
När det blev sent fick jag ta med mig Bosse hem till mig. Väcktes tidigt och gick en promenad innan han blev upphämtad. Resten av söndagen spenderades med att titta på Sanditon på svtplay. Serien är baserad på den sista romanen som Jane Austen påbörjade innan hon dog. Och då jag älskar allt som har en touch av Austen började jag titta och låg och sträckkollade framåt småtimmarna. Dock HOPPAS jag på en säsong 2. Jag hatar när man påbörjar en serie där det är osäkert på ifall det blir fler säsonger och säsongen man har sett har ett alldeles för öppet slut. Så irriterande.
 
Vi avslutar inlägget med denna bild. Det finns ju onekligen en likhet mellan bilderna. 
 
 Ha det fint!
0 kommentarer