pumpasoppa med kokosmjölk

Förra året käkade jag och Elin en fantastisk god pumpasoppa. Och jag har nu hittat en
likvärdig pumpasoppa i tidningen Vego (som langar billiga, lätta och goda recept!)
 
Här är receptet: 
 
1 1/2 kg pumpa
1 lök
1 burk med kokosmjölk
2 grönsaksbuljonger
3 tsk röd curry paste 
5 dl vatten
 
Skär pumpan i små bitar (typ klyftor) och skala bort skalet med en potatisskalare. Stek pumpan
och löken i lite olja tills löken har mjuknat en aning. Därefter häller du i currypastan,
kokosmjölken, grönsaksbuljongerna och vattnet och
låter det koka upp i ungefär 10 minuter, eller tills pumpan har
mjuknat. Därefter mixar du allt och toppar sist med massa pumpafrön och ät ett gott bröd till.
 
Supergott och enkelt!
Mat
0 kommentarer